Przepis na Muffinki z kremem malinowym

muffinki z kremem malinowym – lista składników:

  • 1szkl. jogurtu
  • 2 duże lub 3 małe jajka
  • 1,5szkl. mleka
  • 2 niepełne szkl. mąki
  • 15 małych truskawek
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5szkl. cukru zwykłego
  • 100-150g masła
  • jogurtu
  • 3 łyżki cukru
  • po 1-2 małe truskawki
  • 1 cukier waniliowy 32g
  • odrobina barwnika spożywczego różowego
  • kilka kropel aromatu waniliowego lub śmietankowego do ciasta
  • jogurtu
  • 6 łyżek oleju
  • pszennej
  • 1 łyżka mąki
  • 1 budyń malinowy

muffinki z kremem malinowym Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: gofry pełnoziarniste

Herbatniki z kremem malinowym: W jednej misce połącz suche dodatki, takie jak mąka, cukier i proszek do pieczenia. W innej misce połącz olej, jogurt i inne mokre składniki. Wlać mokre ścinki do suchych i natychmiast wymieszać, aż do połączenia. Użyj papierowych kubków do wyłożenia silikonowych foremek do ciastek. Powinny być wypełnione ciastem w 3/4. Wypełnij każdą formę dwoma truskawkami. W brojlerach umieść foremki. Podgrzewać około 2 godzin. 200 stopni Po wyjęciu z piekarnika ostudzić. dekoracja Doprowadzić mleko do wrzenia. Przed dodaniem do wrzącego mleka budyń, mąkę i cukier wymieszać z pozostałym mlekiem. Cały czas mieszając gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Uspokój się. Dodaj schłodzony budyń do margaryny. Pod koniec dodaj trochę tonu, aby przejrzeć asortyment, ale nie jest to potrzebne. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskać krem wokół babeczek, kończąc na czubku. Truskawkę należy ułożyć na wierzchu kremu. Muffinki przed podaniem należy schłodzić w lodówce.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *