muffinki z czarną porzeczką – lista składników:
- 2 szt. jajka
- 0,5 szkl. jogurtu
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl cukru
- 1 szkl. mleka
- 0,5 szkl. czarnej porzeczki
- 0,5 szkl. olej
muffinki z czarną porzeczką Jak przygotować:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
Herbatniki z czarnej porzeczki Umyć, osuszyć i usunąć szypułki z porzeczek. W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Połącz olej, jajka, jogurt naturalny, mleko i mokre składniki w osobnej misce. Suche i mokre mocowania należy wtedy połączyć, co nie powinno dziwić. Do foremek należy włożyć dwie łyżki ciasta na muffinki. Zasadniczo na każdym ciastku powinno być kilka czarnych porzeczek. Weź udział w wybuchu po przygotowaniu przez około 15-20 minut na grillu rozgrzanym do 180 C.
Dodaj komentarz