Przepis na Muffinki z cukinii i bananów z kawałkami czekolady

Muffinki, tym razem warzywno-owocowe ponieważ dodałam do nich cukinię i banany. Wilgotne, przyjemnie czekoladowe. W smaku nie czuć cukinii. Doskonałe do wzięcia na drugie śniadanie. Robi się je chwilę w jednej misce, a mieszać można tylko łyżką.

muffinki z cukinii – składniki:

  • 200 g cukinii
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g czekoladowych kropelek
  • 100 ml oleju
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 małe bardzo dojrzałe banany
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 duże jajka
  • 2 czubate łyżki kakao

muffinki z cukinii Przygotowanie

Zobacz także: inna receptura


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *