Przepis na Muffinki z chleba tostowego

Pyszne,wilgotne i bardzo szybkie muffinki rabarbarowe z dodatkiem czekolady.Pięknie się prezentują ,jeszcze lepiej smakują.Spróbujcie 🙂 Pyszne,wilgotne i bardzo szybkie muffinki rabarbarowe z dodatkiem czekolady. Delikatne, cynamonowe muffinki. Przepis na muffinki z chleba tostowego jest niezwykle prosty, a jego przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom. Muffinki z chleba tostowego to wspaniały pomysł na naprawdę pyszne danie, które pomimo swojej prostoty, prezentuje się naprawdę wyjątkowo. Muffinki z chleba tostowego to wspaniały pomysł na naprawdę pyszne danie, które pomimo swojej prostoty, prezentuje się naprawdę wyjątkowo. Ich zrobienie zajmuje tylko kilka chwil, więc sprawdzą się nawet na szybkie śniadanie. Są smaczne, proste, a przy okazji niezwykle tanie. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom.
Przepis na muffinki z chleba tostowego jest niezwykle prosty, a jego przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom. Do przygotowania muffinek konieczne jest posiadanie specjalnych foremek, dzięki którym utrzymają one odpowiedni kształt. Przyda się również wałek, by nieco rozciągnąć chleb, dzięki czemu nie tylko będzie bardziej plastyczny, ale również lepiej się zaprezentuje. Pieczenie zajmuje tylko kilka chwil, dlatego całość nie sprawi problemu, nawet osobom, które nie przepadają za zbyt długim przesiadywaniem w kuchni.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z chleba tostowego, by były smaczne, a przy okazji naprawdę proste i pyszne, ten przepis sprawdzi się idealnie. Całość zajmuje tylko kilka chwil. By przygotować te muffinki wystarczy tylko kilka składników. Głównym jest oczywiście chleb tostowy. Najlepiej sięgnąć po taki, który ma jak najmniejszą ilość składników, to najzdrowszy wybór. Dobrze jest wybierać chleb pełnoziarnisty, który nie tylko dostarcza więcej błonnika, wpływającego pozytywnie na układ trawienny, ale również znaczną ilość składników mineralnych i witamin. Najlepszą opcją będzie pieczywo żytnie. Obok chleba, najważniejszym składnikiem są jajka. To wspaniałe źródło białka, które doskonale wpływa na sytość, przez co zjedzenie muffinki zaspokaja głód na długi czas. Najlepiej wybierać te z wolnego wybiegu czy ekologiczne. To przepis bardzo uniwersalny, choć pojawia się w nim papryka, można zamienić ją na inne warzywa, sprawdzą się zarówno pomidory, jak i cukinia, czy oliwki. Wszystko zależy od preferencji i dostępności.
Ten pomysł na szybkie muffinki będzie idealnym wyborem na kolację. To świetna alternatywa dla typowych wrapów, czy jajecznicy. Ten prosty przepis pozwala łatwe, ale bardzo sycące śniadanie. Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z chleba tostowego, by były smaczne, a przy okazji naprawdę proste i pyszne, ten przepis sprawdzi się idealnie.
Muffinki z chleba tostowego to wspaniały pomysł na naprawdę pyszne danie, które pomimo swojej prostoty, prezentuje się naprawdę wyjątkowo. Ich zrobienie zajmuje tylko kilka chwil, więc sprawdzą się nawet na szybkie śniadanie. Są smaczne, proste, a przy okazji niezwykle tanie. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom.
Przepis na muffinki z chleba tostowego jest niezwykle prosty, a jego przygotowanie nie sprawi trudności nawet początkującym kucharzom. Do przygotowania muffinek konieczne jest posiadanie specjalnych foremek, dzięki którym utrzymają one odpowiedni kształt. Przyda się również wałek, by nieco rozciągnąć chleb, dzięki czemu nie tylko będzie bardziej plastyczny, ale również lepiej się zaprezentuje. Pieczenie zajmuje tylko kilka chwil, dlatego całość nie sprawi problemu, nawet osobom, które nie przepadają za zbyt długim przesiadywaniem w kuchni.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki z chleba tostowego, by były smaczne, a przy okazji naprawdę proste i pyszne, ten przepis sprawdzi się idealnie. Całość zajmuje tylko kilka chwil. By przygotować te muffinki wystarczy tylko kilka składników. Głównym jest oczywiście chleb tostowy. Najlepiej sięgnąć po taki, który ma jak najmniejszą ilość składników, to najzdrowszy wybór. Dobrze jest wybierać chleb pełnoziarnisty, który nie tylko dostarcza więcej błonnika, wpływającego pozytywnie na układ trawienny, ale również znaczną ilość składników mineralnych i witamin. Najlepszą opcją będzie pieczywo żytnie. Obok chleba, najważniejszym składnikiem są jajka. To wspaniałe źródło białka, które doskonale wpływa na sytość, przez co zjedzenie muffinki zaspokaja głód na długi czas. Najlepiej wybierać te z wolnego wybiegu czy ekologiczne. To przepis bardzo uniwersalny, choć pojawia się w nim papryka, można zamienić ją na inne warzywa, sprawdzą się zarówno pomidory, jak i cukinia, czy oliwki. Wszystko zależy od preferencji i dostępności.
Ten pomysł na szybkie muffinki będzie idealnym wyborem na kolację. To świetna alternatywa dla typowych wrapów, czy jajecznicy. Ten prosty przepis pozwala łatwe, ale bardzo sycące śniadanie.

muffinki z chleba – lista składników:

  • Ser gouda – 50 g
  • Chleb tostowy żytni – 240 g
  • Jajko – 3 szt.
  • Papryka czerwona – 230 g

muffinki z chleba Przygotowanie:

Zobacz także: jabłkowe babeczki

Po zdjęciu osłonek z tostów, wykonaj każde cięcie. Ułóż kawałki w kształcie biszkoptu, tak aby każdy kawałek tworzył buszel. Dokładnie wymieszaj po wbiciu jajek do miski. Do jajek dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Dodaj zioła, sól i pieprz do smaku. Napełnij babeczki nadzieniem jajecznym. Za pomocą grubej tarki ser można zetrzeć i ozdobić babeczki. Biszkopty podgrzewać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *