Przepis na Muffinki z boczkiem i warzywami

Pyszna alternatywa dla jajecznicy. Zasmakują zarówno dorosłym jak i dzieciom. Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

muffinki z boczkiem – składniki:

  • 1/2 łyżeczka bazyli
  • szczypiorek
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 jajek
  • 120 g boczku
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 80 ml mleka
  • 1/2 papryki żółtej
  • sól, pieprz
  • 130 g sera żółtego

muffinki z boczkiem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

1 Boczek surowy pokrojony w drobną kostkę, papryka Włożyć do miski, następnie dodać pokrojony w plastry szczypiorek, zmielony cheddar. Mieszamy wszystko. Wypełnij farszem wysmarowaną oliwą formę do muffinek. 2 W misce ubij jajka z solą, pieprzem i bazylią. Mieszaj mieszaninę przez trzy minuty lub do momentu, aż stanie się puszysta. Następnie dodać mleko i proszek do pieczenia. Napełnij odtwarzaczem foremkę po ciastkach. Piec w piekarniku przez 16 minut w temperaturze 180 stopni.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *