Przepis na Muffinki z bananem i czekoladą

Składniki na muffinki z bananem i czekoladą:

  • 100g mielonych orzechów
  • 12 plasterków banana
  • Jajko
  • 100g cukru
  • 150g jogurtu
  • 50g masła lub margaryny
  • 100ml mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Łyżeczka sody oczyszczonej
  • laskowych
  • 12 kostek gorzkiej czekolady
  • 50ml mleczka kokosowego
  • 200g mąki

muffinki z bananem i czekoladą Jak zrobić:

Zobacz również: inna receptura

Babeczki z bananem i czekoladą W misce połącz ubite jajka, roztopione i ostudzone masło, jogurt naturalny i mleko kokosowe. W innej misce wymieszaj cukier, mąkę, mielone orzechy laskowe, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia. W misce dokładnie wymieszaj suche i mokre składniki, aby nie pozostały grudki. Włóż papierowe kubki do każdego otworu foremki na herbatniki. Napełnij każdy otwór ciastem do 1/3 wysokości, a następnie włóż plasterek banana i kawałek gorzkiej czekolady. Nie idź na całość; banan i czekolada powinny się wyróżniać (powinny być gdzieś wyciśnięte, głównie do góry). W piekarniku powinno być 200 stopni. Na blasze do pieczenia w piekarniku piecz babeczki przez 20 minut. 12 przepisów na babeczki


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *