muffinki wytrawne – lista składników:
- 6 łyżek oleju
- 150ml maślanki
- 250g mąki
- szynka
- 1 jajko
- sól
- 2 cebule
- ser
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- pszennej
muffinki wytrawne Jak przygotować
A może spodoba Ci się także: wielkanocne ciasteczka
Suche herbatniki: Pokrój cebulę na pół, obtocz w niej i wymieszaj w misce z szynką, blokami szynki, mielonym serem cheddar, mąką, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zjednoczyć wszystko. Połącz maślankę i olej w osobnej misce. Aby wysuszyć, dodaj mokre ozdoby. Połącz wszystko w jedno i umieść w puszkach na herbatniki. Formy silikonowe są doskonałe, ponieważ wytrzymują wysokie temperatury i nie przyklejają się do niczego. Dodatkowo łatwo jest umieścić ciasto w miękkich foremkach, ponieważ jest dość płynne.
Dodaj komentarz