Przepis na Muffinki wytrawne

muffinki wytrawne – lista składników:

  • 6 łyżek oleju
  • 150ml maślanki
  • 250g mąki
  • szynka
  • 1 jajko
  • sól
  • 2 cebule
  • ser
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pszennej

muffinki wytrawne Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: wielkanocne ciasteczka

Suche herbatniki: Pokrój cebulę na pół, obtocz w niej i wymieszaj w misce z szynką, blokami szynki, mielonym serem cheddar, mąką, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Zjednoczyć wszystko. Połącz maślankę i olej w osobnej misce. Aby wysuszyć, dodaj mokre ozdoby. Połącz wszystko w jedno i umieść w puszkach na herbatniki. Formy silikonowe są doskonałe, ponieważ wytrzymują wysokie temperatury i nie przyklejają się do niczego. Dodatkowo łatwo jest umieścić ciasto w miękkich foremkach, ponieważ jest dość płynne.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *