Przepis na Muffinki pomidorowe

muffinki pomidorowe – składniki:

  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżeczka oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 100 ml oleju arachidowego
  • szczypta pieprzu
  • 100 g mozzarelli /pokrojonej w kostkę/
  • 2 łyżeczki /płaskie/proszku do pieczenia
  • 2 łyżki startego sera
  • 1 łyżka kaparów
  • 10 szt oliwek
  • 250 g mąki
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 250 ml soku pomidorowego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

muffinki pomidorowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Muffiny Pomidorowe Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz w misce. Połącz suche składniki w innej misce: sok, przecier pomidorowy i olej. Mokre skrawki przełożyć do suchych, aby je zestalić. Obejmuje kukurydzę, mozzarellę, oliwki, bazylię, oregano i oszustwa. Po wysmarowaniu masłem foremek z herbatnikami, dodaj mieszankę do 3/4 wysokości. Przygotowanie powinno zająć 20 do 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu posyp zmielonym serem cheddar, pozostaw na chwilę do ostygnięcia, a następnie przenieś na metalową kratkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *