Przepis na Muffinki pizzowe

muffinki pizzowe – lista składników:

  • szynka
  • cebula
  • łyżeczka cukru
  • 2 korniszony
  • 8 łyżek masła
  • 2 jajka
  • oliwki
  • szklanka mleka
  • plasterki salami
  • pieczarki
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • ser
  • 1/2 kg mąki
  • pomidorki koktajlowe
  • 10 dag drożdży

muffinki pizzowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Zintensyfikuj mleko, łącząc je z dwiema łyżkami ciepłej wody, jedną łyżeczką cukru i mieszanką. Pozwól drożdżom się w nim rozpuścić. 2 Dodaj pastę do smarowania, jajka, sól i przyprawy do miski z przefiltrowaną mąką. Po dodaniu mleka dokładnie wymieszać. Pozwól mieszaninie odpocząć przez 20 minut, aż uzyska jednolitą konsystencję. Do masy dodaje się trzy pokrojone oliwki, cebulę i pieczarki. Następnie masę należy umieścić w papierowych foremkach. 4 Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180°C na złoty kolor. 5 Podawać na ciepło lub na zimno, udekorowane plasterkiem szynki, pomidorkami koktajlowymi i bazylią. źródło: na żywo


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *