muffinki owocowe – składniki:
- pszenna
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- 4-5 łodyżek rabarbaru
- maki tyle aby kruszonka się nie kleiła
- soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- kefir 250 ml
- 3 łyżki cukru
- Kruszonka
- mąka
- cukier brązowy 3-4 łyżki
- 10-15 truskawek
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- olej 125 ml
- 2 jajka
- 2-3 łyżki wiórek kokosowych
- 3 łyżki miękkiego masła
muffinki owocowe Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Ciastka z produktów naturalnych: W każdym przypadku użyj podanych okrawków, aby zepsuć. Gdy rabarbar zostanie drobno pokrojony, natrzyj go bulgoczącą wodą i odrobiną cukru. Truskawki przekroić na pół lub na cztery równe części. Wymieszaj mąkę, cukier i napój bezalkoholowy do pieczenia razem w misce. W drugiej misce wymieszaj kefir, jajka i olej. Podawać po dodaniu rabarbaru do płynnych fixów i krótkim połączeniu suchych fixów. Za pomocą papierowych kubeczków wlej ciasto do 12-częściowej formy na muffinki. Do każdego biszkoptu należy włożyć porcje truskawek. Umieść dezintegrator na wierzchu mieszanki i delikatnie rozprowadź go na powierzchni. Piecz formę przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Sugeruję TO!!
Dodaj komentarz