muffinki na słono z szynką – składniki:
- 60 g masła
- Natka pietruszki
- Oregano
- 100 g szynki serrano
- 2 jajka
- 2 szalotki
- pszennej
- Papryka
- Szczypiorek
- 50 g sera
- 175 g mąki
- Sól
- 2 łyżeczki musztardy
- Pieprz
- 3/4 szkl. mleka
- Łyżeczka proszku do pieczenia
- 60 g sera
- Olej
- 2 łyżeczki ketchupu
muffinki na słono z szynką Przygotowanie:
Zobacz również: ryżowe ciasteczka
Skondensuj pastę, aby zrobić efektowne bułki z szynką serrano. Po pokrojeniu w kostkę podsmaż paprykę i szalotkę na oleju. W misce przesiej mąkę i proszek do pieczenia. W misce wymieszaj mleko, musztardę i ketchup. Posiekaj pietruszkę i szczypiorek. Zmiel ser gouda cheddar, pokrój szynkę na dodatkowe niepozorne kawałki i mocno uformuj cheddar gorgonzola. Dodaj oregano, sól i pieprz, używając łyżki, do połączenia. Podzielone na dwa dania z herbatników. W temperaturze 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Podajemy na ciepło lub na zimno. Na wierzch każdej babeczki połóż szynkę.
Dodaj komentarz