Przepis na Muffinki na słono z szynką serrano

muffinki na słono z szynką – składniki:

  • 60 g masła
  • Natka pietruszki
  • Oregano
  • 100 g szynki serrano
  • 2 jajka
  • 2 szalotki
  • pszennej
  • Papryka
  • Szczypiorek
  • 50 g sera
  • 175 g mąki
  • Sól
  • 2 łyżeczki musztardy
  • Pieprz
  • 3/4 szkl. mleka
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • 60 g sera
  • Olej
  • 2 łyżeczki ketchupu

muffinki na słono z szynką Przygotowanie:

Zobacz również: ryżowe ciasteczka

Skondensuj pastę, aby zrobić efektowne bułki z szynką serrano. Po pokrojeniu w kostkę podsmaż paprykę i szalotkę na oleju. W misce przesiej mąkę i proszek do pieczenia. W misce wymieszaj mleko, musztardę i ketchup. Posiekaj pietruszkę i szczypiorek. Zmiel ser gouda cheddar, pokrój szynkę na dodatkowe niepozorne kawałki i mocno uformuj cheddar gorgonzola. Dodaj oregano, sól i pieprz, używając łyżki, do połączenia. Podzielone na dwa dania z herbatników. W temperaturze 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 20 minut lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Podajemy na ciepło lub na zimno. Na wierzch każdej babeczki połóż szynkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *