Przepis na Muffinki kawowe z polewą czekoladową

A na deser proponuję kawowe muffinki:). Te małe babeczki lubi każdy z nas a ich wykonanie jest proste i nie wymaga dużego nakładu czasu. Kawowy posmak w połączeniu z mleczną czekoladą stanowią ciekawy duet.

muffinki kawowe – składniki:

  • 50g mlecznej czekolady posypka
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej + 100 ml wrzątku
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 niepełne szklanki mąki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 i 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 80 ml oleju

muffinki kawowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Espresso zalać spienioną wodą, wymieszać, ostudzić. 2 W misce wymieszaj jajka, olej, cukier, cukier waniliowy i ostudzoną kawę. Wszystko razem mieszamy łyżką. W jednej misce wymieszaj mąkę i proszek do pieczenia. Połącz suche i mokre ścinki razem. Mieszaj drewnianą łyżką, aby połączyć dekoracje. Muffinki pieczemy około 20 minut w 170 stopniach w blaszce wyłożonej papierowymi papilotkami. 3: Aby upłynnić czekoladę, użyj prysznica wodnego. Smarujemy nią ostudzone babeczki. Użyj konfetti do upiększenia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *