Przepis na Muffinki jogurtowe

Przygotowanie ich to pestka.Są wyśmienite:)!

Składniki na muffinki jogurtowe:

  • szczypta soli
  • pół szklanki oleju (najlepiej roślinnego)
  • 4 łyżki cukru
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki mąki
  • cukier puder(do dekoracji)
  • 1 łyżka sody oczyszczonej

muffinki jogurtowe Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

jednej misce łączymy suche składniki z mokrymi składnikami. Następnie wszystko dokładnie połącz; Dodaj wodę, jeśli stanie się zbyt gęsta. Kompletne formy. Podgrzewać około 15-20 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Gdy ostygną posypać cukrem pudrem. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *