muffinki jogurtowe z jagodami – składniki:
- cukier puder do posypania muffinek
- proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- olej – 4,5 łyżki
- jajka
- cukier – 1 szkl
- jogurt
- mąka
- cukier waniliowy – 1 opak
- śmietana
- jagody
muffinki jogurtowe z jagodami Jak przygotować
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Bułki jogurtowe z jagodami Posortuj, umyj i wyłóż jagody. Dodaj olej i jajka do kombinacji jogurtowo-śmietankowej i dokładnie wymieszaj. Następnie dokładnie wymieszaj masę jogurtową z mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem waniliowym. Dodając jagody do ciasta, delikatnie przekręć je łyżką. Napełnij foremki 3/4 odtwarzacza i rozłóż w naczyniu do bułek. Grill powinien być nagrzany do 180 stopni. Podgrzewaj formę z mieszanką przez około 25 minut na grillu. Użyj wykałaczki, aby naprawdę przyjrzeć się ciasteczkom pod kątem ich upieczenia; Jeśli wykałaczka wyschnie, są gotowe. Gotowe bułeczki posypać cukrem pudrem
Dodaj komentarz