Przepis na muffinki jagodowe

muffinki nadaja sie na kazda okazje.

muffinki jagodowe – lista składników:

  • 1 i ¾ pr. Do piecz.
  • 2 jajka
  • 90 g żmietany
  • 250 g mąki
  • Jagody lub maliny
  • 170 g cukru
  • Cukier waniliowy
  • 90 roztopionego masla

muffinki jagodowe Przygotowanie

Zobacz także: babeczki jogurtowe z dżemem

1. W misce połącz suche łączniki. Ubij jajko ze śmietaną i masłem, które ostygło. Wymieszaj płyn z suchymi składnikami w misce dużą łyżką. Można dodać jagody lub maliny. Wlać do foremek i piec około 20 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *