Przepis na Muffinki jaglane z szynką i cukinią

muffinki jaglane – składniki:

  • sól
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 1 łyżka chia
  • 3 jajka
  • 180 g kaszy
  • 200 g cukinii
  • 100 g szynki
  • jaglanej
  • 100 g sera

muffinki jaglane Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Herbatniki jaglane z szynką i cukinią Ugotowaną kaszę jaglaną po ostygnięciu rozdrobnić widelcem. Zmieszaj chia i aromaty cukinii, która została zmielona na ogromne kawałki wraz ze skórką. Zmiel cheddar i pokrój pokrojoną szynkę w kwadraty 3D. Umieść wszystko w misce. Ponownie dodaj 3 jajka i wymieszaj. Foremki na babeczki w kształcie herbatników napełnij ciastem, umieść pod opiekaczem w temperaturze 170 stopni i piecz przez około 20 minut. Podawaj na ciepło lub zimno z ketchupem lub ulubionym sosem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *