Przepis na Muffinki dwukolorowe

Składniki na muffinki dwukolorowe:

  • 250 g mąki tortowej
  • 4 kiwi
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 jajka
  • 100 g świeżych truskawek lub malin
  • 60 g masła
  • 80 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

muffinki dwukolorowe Jak przygotować

Zobacz koniecznie: duńskie ciasteczka

Oddziel żółtka od białek. Utwórz sztywną pianę, ubijając białka. Oddzielić cukier waniliowy, krem do smarowania wrażliwego i utrzeć z cukrem. 2 Konsekwentnie ubijając dodać cztery łyżki ciepłej wody, jedno żółtko i olej. Dokładnie wymieszaj z pianką i mąką oddzieloną proszkiem do pieczenia na końcu. Masło i mąka służą do lekkiego oprószenia foremek. 3 Wypełnij foremki do 1/3 wysokości mieszanką, dodaj pokrojone kiwi i pokrojone truskawki (lub kilka całych malin). Gracz powinien wypełnić około jednej trzeciej foremek. 4. Piec w 180°C przez około 20 minut. Zostawiamy do wyschnięcia normalnie. 4 Czas przygotowania: pięćdziesiąt minut Koszt jednej sztuki: ok. 0,80 lir za sztukę: Rewia ma 257 kcal, 10,2 g białka, 13 g tłuszczu i 48 g węglowodanów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *