Przepis na Muffinki czekoladowe z nadzieniem z dzikiej róży

Można też zrobić wersję z białej czekolady, wtedy należy dodatkowo dodać łyżkę mąki zamiast kakao, aby zachować odpowiednią gęstość ciasta, no i kosteczki białej czekolady.

muffinki czekoladowe z nadzieniem – składniki:

  • pół szklanki oleju
  • marmolada z dzikiej rózy
  • szklanka mleka
  • 2 łyzki kakao
  • tabliczka gorzkiej czekolady pokrojonej w kosteczke pół na pół cm
  • pół szklanki cukru
  • 3 niezbyt płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki

muffinki czekoladowe z nadzieniem Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Wymieszaj pierwsze pięć suchych zapraw w jednej misce, a kolejne cztery mokre zaprawy w innej. Następnie w tym momencie połącz mokre z suchymi. 2 Masę przełożyć do papierowych foremek na około dwadzieścia muffinek, czyli połowę ich wysokości. 3: Piec przez 17 do 20 minut w 180 stopniach w piekarniku. C przy użyciu gorącego powietrza lub 200 przy użyciu zimnego powietrza.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *