Składniki na muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady:
- 1/2 szklanki oliwy (lub oleju)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- czekolady
- 1/4 szklanki cukru (można dodać cukier puder ale nie jest to konieczne)
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 100 g białej
- 1 szklanka mleka
- 100 g mlecznej czekolady
- 2-3 łyżki kakao
muffinki czekoladowe z kawałkami czekolady Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady W osobnej misce skonsoliduj mokre składniki, którymi są jajko, mleko i oliwa z oliwek (lub olej). Do kolejnej miski należy dodać mąkę i cukier. cukier waniliowy, soda oczyszczona i proszek do pieczenia. Na koniec dodać kakao w proszku. Wszystko dobrze połączyć. Mokre skrawki dodać do suchych (nigdy odwrotnie). Mieszamy. Białą i mleczną czekoladę połamać na małe kawałki. Wymieszaj z ciastem 50 gramów mlecznej i białej czekolady lub po połowie każdej z nich. Resztę zostawiamy. Ciasto należy umieścić w papierowych foremkach do muffinek lub wzmocnionych silikonowych foremkach; W przeciwnym razie babeczki nie urosną, a zamiast tego staną się węższe. Na wierzchu ciasta ułóż kawałki dwóch różnych rodzajów czekolady. Pieczemy około 20 minut w 170 stopniach bez termoobiegu. Z tej ilości mieszanki można zrobić 12 ciastek, używając moich rozmiarów foremek.
Dodaj komentarz