Za każdym razem doskonale poprawiają humor, kto się skusi? Zapraszam:)
Składniki na muffinki bez pieczenia:
- 20 g suszonego berberysu
- 10 g cukru brzozowego
- 70 g kaszy jaglanej-waga suchej kaszy
- Ziarenka kawy do dekoracji –ewentualnie
- Muffinki:
- 10 g otrąb pszennych
- Krem:
- 50 ml mleka 1,5%
- 20 g nasion chia
- 100 g suszonych daktyli
- 10 g kakao
- 15 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
muffinki bez pieczenia Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. Muffiny: Daktyle zalać przegotowaną wodą w misce. Każdy owoc powinien być zalany wodą. Wymagaj co najmniej trzydziestu minut wolnego. Odcedź i po tym czasie przełóż do pojemnika miksującego. Włącz berberys, chia i kakao. Mieszaj do uzyskania gładkości, dodając kilka łyżek wody z daktyli, jeśli to konieczne. Na koniec dodać ziarno i dokładnie wymieszać. Użyj oleju, aby delikatnie pokryć silikonowe rolki. 2. Należy zadbać o jedną łyżkę skoordynowanej masy. Przyklej cztery równe części pozostałej masy na boki i spód każdej foremki. Aby stwardnieć, umieść bułki w lodówce na 35 do 45 minut. Z dodatkowego ciężarka uformuj cztery kulki i umieść je w lodówce. 3. Śmietanka: Kaszę podpiekamy przez kilka minut w garnku. Przykryj go bulgoczącą wodą w sitku od tego miejsca do przodu. Włóż z powrotem do garnka i z grubsza dodaj wodę. sól, 250 mililitrów i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować do miękkości. Około trzech do czterech minut przed rozpoczęciem miksowania, połącz espresso z cukrem i podgrzej do wrzenia. 4. Zabijaj z pewnym stopniem swobody i intensywności. W pojemniku połącz jeszcze ciepłe ziarna i mleko, aby uzyskać gładki krem. Dokładnie wymieszaj przed dodaniem połamanej czekolady. Przechowywać w lodówce przez dwadzieścia do trzydziestu minut. 5. Przygotowanie: Po wyjęciu muffinek z silikonowych foremek obchodź się z nimi ostrożnie. Ostrożnie nabierz śmietanę z prosa. Ziarna kawy można wykorzystać jako dekorację zamiast praliny daktylowej znajdującej się w środku kremu. Weź udział w kolacji!
Dodaj komentarz