Delikatne , wigolne , rozpływajace się w ustach muffinki , które nadaja sie dla dzieci
muffinki bananowo czekoladowe – składniki:
- Pół łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 całe jajka
- 100 gorzkiej czekolady
- 7 łyżek cukru
- 250g mąki
- 125 ml oleju
- 3 banany duże
muffinki bananowo czekoladowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: pulchne naleśniki
1. Banany obrać i odciąć końcówki, pokroić w bardzo bezpretensjonalne kawałki i zmiksować na mus. Ubij całe jajka i cukier w drugiej misce przed dodaniem oleju, mąki, popu i proszku do pieczenia. Przed dodaniem przygotowanego wcześniej musu bananowego wszystko łączymy na końcu w jedną całość. Większą część masy upchnęliśmy w papierowe obwoluty. Pieczemy w 200 stopniach przez 20 minut. Pyszne
Dodaj komentarz