babeczki z krówkami – lista składników:
- 1 jajko
- 80 ml śmietanki kremówki
- pszennej
- POLEWA – 50 – 80 g czekolady gorzkiej
- 3 łyżki masła
- 100 g cukru pudru
- NADZIENIE – 250 g orzeszków ziemnych niesolonych
- 125 g zimnego masła albo margaryny
- 2 szczypty soli
- 100 ml śmietanki kremówki 30%
- ok. 350 g krówek, użyłam Milanowskich
- 250 g mąki
babeczki z krówkami Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Mini babeczki nadziewane krówką i orzechami CIASTO: Po przesianiu mąki dodajemy cukier, sól i schłodzone masło; użyj szerokiego noża, aby przeciąć wszystko; Dodaj jajko, gdy nie będzie już tłuszczu; Szybko zagnieść ciasto. Po włożeniu do plastikowego opakowania należy je przechowywać w lodówce przez około 30 minut. Przesuń arkusz ciasta do foremek za pomocą ruchomego trzpienia, a następnie pokrój masę na kawałki o grubości od 2 do 3 mm. Aby zniszczyć obfitość, przyciśnij odtwarzacz do wewnętrznych ścian. Po prostu przepłucz babeczki przez kilka sekund w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza. Gdy ostygnie, ostrożnie wytrzyj foremki. MASA: Cukierki przełożyć do garnka, po wyjęciu z opakowania i pokrojeniu na skromniejsze kawałki. Dodając margarynę i śmietankę, możesz ją podgrzać. Mieszaj je, aż całkowicie znikną. Całkowicie wmieszaj orzeszki ziemne, aby upewnić się, że przylgną do mieszanki. Nałóż dwie łyżeczki na kruche babeczki, gdy sytuacja nieco się uspokoi. Lukier – gładką czekoladę połamać na kawałki pod prysznicem wodnym i zmiksować ze śmietanką na gładką masę. Wlej gorącą wodę do babeczek.
Dodaj komentarz