Przepis na Mini babeczki waniliowe

Urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu.

Składniki na mini babeczki waniliowe:

  • 1,5 szkl mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
  • 100 ml mleka
  • 100ml oleju
  • szczypta soli
  • cukier puder do posypania
  • 3 białka

mini babeczki waniliowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. Białka ubij z odrobiną soli na puszystą masę. Dodaj cukier tuż przed zakończeniem etapu ubijania i ubijaj, aż będzie gładkie i czyste. W miarę dodawania mleka i oleju mieszaj na niskich obrotach. Mąkę wymieszać z białkami, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Obróć o 180 stopni i włóż odtwarzacz do małej silikonowej babeczki na 20-25 minut. Posyp cukrem pudrem w miejscu, w którym ostygnie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *