Urocze maleńkie babeczki będą piękną ozdobą wielkanocnego koszyczka i stołu.
Składniki na mini babeczki waniliowe:
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szkl domowego cukru waniliowego
- 100 ml mleka
- 100ml oleju
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- 3 białka
mini babeczki waniliowe Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inny przepis
1. Białka ubij z odrobiną soli na puszystą masę. Dodaj cukier tuż przed zakończeniem etapu ubijania i ubijaj, aż będzie gładkie i czyste. W miarę dodawania mleka i oleju mieszaj na niskich obrotach. Mąkę wymieszać z białkami, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Obróć o 180 stopni i włóż odtwarzacz do małej silikonowej babeczki na 20-25 minut. Posyp cukrem pudrem w miejscu, w którym ostygnie.
Dodaj komentarz