Przepis na mega kokosowe muffinki

dziś coś dla fanów kokosowych smaków, pyszne, podwójnie kokosowe muffinki. Kokos w kremie jak i w cieście. Składniki na 12 muffinek…

Składniki na kokosowe muffinki:

  • 0,5 szkl mleczka kokosowego
  • ciasto:
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki malibu (chlusnęłam na oko ale na pewno było więcej)
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżki maki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 0,5szkl. mleka
  • 2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • garść wiórek kokosowych
  • 150 g masła
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. oleju
  • 200 ml mleka
  • krem:
  • 100 g wiórek kokosowych

kokosowe muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

1. Ciasto: W misce połącz jajko, mleko, mleko kokosowe i olej. Dodaj cukier i płatki kokosowe po przesianiu mąki, proszku do pieczenia i soli do innej miski. Mąkę wymieszać z mokrymi dodatkami. Wszystko łączymy widelcem. Foremki należy wypełnić ciastem. W temperaturze 170 stopni Celsjusza gotuj przez około 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wykałaczka wbita w środek przyzna się do wszystkiego.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *