maślane kruche ciasteczka – składniki:
- laska wanilii
- masło
- soda oczyszczona 1/2 łyżeczki
- kakao
- cukier puder 100 g
- mąka
- proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
maślane kruche ciasteczka Jak przygotować
Zobacz również: inna ciekawa recepturka
maślanych kruchych ciasteczkach łączy się cukier puder, kakao i wanilię. Do miski przesiej mąkę, sodę oczyszczoną i cukier puder. Laskę wanilii rozdzielić i zabić ziarenka, dodać do suchej dekoracji. Rozsmarować – powinno być delikatne, pokroić w kwadraty 3D i dodać do miski. Żywo ugniatając ciasto powinno uformować się w gładką masę. Dodaj kakao do jednej z części, które zostały podzielone na dwie części i manipuluj ponownie, aby połączyć mocowania. Przed pieczeniem pokrój masę na kawałki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszcz ręką na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykłady można również podać za pomocą narzędzi, takich jak widelce. Stworzyłem efekt przycisku za pomocą końcówki pałeczki. Ponieważ podczas pieczenia znacznie się rozpuszczą, ułóż ciasteczka osobno na papierze do pieczenia. Przez 12 do 15 minut gotuj w temperaturze 170 stopni. Weź udział w posiłku 🙂
Dodaj komentarz