Przepis na Marokańskie naleśniki z sosem maślano-limonkowym

Składniki na marokańskie naleśniki:

  • Około 4 szklanek ciepłej wody
  • drożdży
  • 1-1,5 łyżki miodu
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • suszonych
  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki masła
  • pszennej
  • 1 opakowanie drożdży
  • sok z 1/4 limonki
  • Sos:

marokańskie naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Naleśniki marokańskie z sosem margaryno-limonkowym: Na początek rozgnieć drożdże w misce, dodaj trochę cukru i umieść w ciepłym miejscu na pięć do dziesięciu minut. Połącz sól, proszek do pieczenia i dwa rodzaje mąki w misce. Łącząc suche składniki z jajkiem, drożdżami i wodą, gracz powinien mieć konsystencję porównywalną do hittera z gorącym ciastem. Przykryj czymś gotową mieszankę i przechowuj w ciepłym miejscu, aby podwoiła swoją objętość. Na wierzchu lekko natłuszczonej formy delikatnie wymieszać łyżką porcję ciasta. Flapjacks zaczną sprzyjać otworom, ponieważ są po prostu smażone z jednej strony; Są przygotowywane, gdy wierzch stwardnieje. Przemyśl środki, dopóki gracz nie wyda wszystkiego, a następnie przenieś smażone ciepłe bułeczki na talerz. Na małej patelni upuść miód, sok z cytryny i margarynę. Po połączeniu wszystkich mocowań sos jest gotowy. Delektuj się sosem miodowo-margarynowym do pieczonych ciepłych bułeczek. PS.2 Jeden z blogów podał przepis.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *