marchewkowe babeczki – składniki:
- 200 ml śmietany
- 3/4 szklanki cukru
- pół szklanki oleju
- 3 marchewki
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do piecz
- pół łyżeczki sody
- pół torebki przyprawy do piernika
- sól
- 18 dag mąki
- 1/3 szklanki mleka
marchewkowe babeczki Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis
Obierz marchewkę po umyciu i zmieleniu w maleńkie otwory. Zmiksuj olej, jajka i mleko. Do masy dodać mąkę, cukier, przyprawę do pierników, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Dodać marchewkę, wymieszać. 2 Foremki natrzeć tłuszczem, napełnić je masą i podgrzewać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyjąć z foremek, gdy ostygną. Na sam koniec do ubitej śmietany dodać cukier puder. Użyj go do zaprojektowania wierzchów babeczek. 3 CZAS: około czterdziestu pięciu minut Tydzie Dobry
Dodaj komentarz