Przepis na Marchewkowe babeczki

marchewkowe babeczki – składniki:

  • 200 ml śmietany
  • 3/4 szklanki cukru
  • pół szklanki oleju
  • 3 marchewki
  • 2 jajka
  • łyżeczka proszku do piecz
  • pół łyżeczki sody
  • pół torebki przyprawy do piernika
  • sól
  • 18 dag mąki
  • 1/3 szklanki mleka

marchewkowe babeczki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Obierz marchewkę po umyciu i zmieleniu w maleńkie otwory. Zmiksuj olej, jajka i mleko. Do masy dodać mąkę, cukier, przyprawę do pierników, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Dodać marchewkę, wymieszać. 2 Foremki natrzeć tłuszczem, napełnić je masą i podgrzewać przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Wyjąć z foremek, gdy ostygną. Na sam koniec do ubitej śmietany dodać cukier puder. Użyj go do zaprojektowania wierzchów babeczek. 3 CZAS: około czterdziestu pięciu minut Tydzie Dobry


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *