Przepis na lukier do pierniczków

Składniki na lukier do pierniczków:

  • 1 białko
  • 1,5 szklanki cukru pudru
  • 5 kropli soku z cytryny

lukier do pierniczków Przygotowanie:

Zobacz również: łatwe ciasteczka

lukier do pierników Ubij białka jednym końcem miksera. Dodaj trochę cukru pudru po tym, jak trochę się przygotuje i wymieszaj. Cukier puder należy przesiać, aby nie było niespójności. Ilość użytego cukru pudru zależy od wielkości białka. To musi być lukier, który jest nieskazitelnie biały i wyjątkowo gęsty. Sok z cytryny należy dodać jako ostatni. Ten lukier wlewamy do buteleczki do rozbryzgów wykonanej z materiału papierowego, który możemy sami wykonać.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *