Przepis na Leśne babeczki

Leśne babeczki. Piękny zielony kolor zawdzięczają …. szpinakowi . Takie babeczki to super pomysł na przemycenie szpinaku do diety dziecka Zdrowa przekąska na słodko. Takie babeczki są idealne na przyjęcia dla dzieci. Cieszą oko i smakują wybornie. Ktoś się skusi ??

leśne babeczki – składniki:

  • 400 g śmietanki kremówki
  • Ciasto:
  • 2 szkl mąki pszennej
  • Dodatkowo:
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka brzoskwiń z zalewy
  • 4 jajka
  • 250 g cukru
  • 450 g mrożonego szpinaku
  • 1 szkl oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki żelatyny + wrzątek
  • cukier puder

leśne babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

1. 1. Dodaj jajka i cukier do miski i mieszaj do uzyskania delikatnej konsystencji. Miksując stopniowo dodawać olej. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać razem na masę. Dodatkowo wszystko łączymy. 3. Wyciśnij nadmiar wody z rozmrożonego szpinaku. Do ciasta włożyć szpinak. 4. Umieścić uderzacz w foremkach, które zostały zabezpieczone papierowymi kubeczkami do połowy wysokości. 5. Przygotuj się na blisko 20 minut w 185 stopniach (górna podstawa) lub do rzekomego suchego patyczka. 6. Napełnij kubek żelatyną i zalej bulgoczącą wodą, tak aby zakryła żelatynę. I mieszaj dalej, aż się rozpuści. 7. Śmietanę ubić na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodawać żelatynę. Wymieszaj 8 mikserem. Wykończ babeczki bitą śmietaną i kawałkami brzoskwiń


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *