Przepis na Leśne babeczki z mascarpone

Pyszne babeczki ze szpinakiem i kremem z mascarpone…smak babeczek jest fenomenalny! Najbardziej zaskakujące jest w nich to, że smak szpinaku jest niewyczuwalny. Ostatnim razem robiłam ciasto z zamrożonego szpinaku, tym razem postawiłam na świeży szpinak i kolor ciasta wyszedł jeszcze bardziej piękniejszy.

Składniki na babeczki z mascarpone:

  • sok z cytryny 2 łyżki,
  • sok z cytryny 3 łyżki,
  • mąka krupczatka 1,5 szklanki,
  • krem z mascarpone:
  • cukier 1 szklanka,
  • szpinak 250 g,
  • (17 babeczek):
  • margaryna 200 g,
  • jajka 4 szt,
  • dodatkowo:
  • śmietanka 30-36 % 200 ml,
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
  • ciasto:
  • mąka pszenna 1 szklanka,
  • serek mascarpone 250 g,
  • truskawki do dekoracji,
  • cukier puder 6 łyżek,

babeczki z mascarpone Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Po dokładnym umyciu szpinak zmiksuj na gładką masę. Narzędzia do miksowania obejmują blender ręczny i robot kuchenny. Aby szpinak zachował żywy kolor, dodajemy sok z cytryny. Aby margaryna ostygła, umieść ją na patelni. Jajka ubić z cukrem, aż będą puszyste. Miksuj mikserem na niskich obrotach, stopniowo dodając skondensowaną margarynę. Po dodaniu szpinaku w małych ilościach wymieszać ciasto łyżką. W innej misce przesiej mąkę pszenną, gruboziarnistą i proszek do pieczenia. Suche składniki należy następnie ostrożnie dodać do masy jajecznej. Papierowe kubki mogą być użyte do wyłożenia standardowej formy na muffiny. Gracz powinien wypełnić foremki na babeczki do około 3/4 wysokości. Ustawiliśmy piec. Blachę wstawiamy do piekarnika na 40-45 minut nagrzanego do 170 stopni. kij, który wysechł. Gotowe babeczki odstawić do ostygnięcia. Następnie w tym momencie odetnij 1/3 poziomu babeczki i rozwal ją w dłoni. Ponieważ skorupkę otaczającą wierzch babeczki podczas nagrzewania można wyjąć, zieleń na babeczce będzie miała uderzający zielony odcień. Kolejnym krokiem jest przygotowanie kremu. Krem został przez nas entuzjastycznie ubity. Mascarpone, cukier puder i sok z cytryny powinny być ogólnie skonsolidowane. Niespodziewanie przykryj babeczki pokruszonym ciastem i kremem. Na środku każdej babeczki powinna znajdować się truskawka. Gotowy! Weź udział w uczcie 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *