kruche ciasteczka z migdałami – lista składników:
- 20 dag cukru
- 20 dag margaryny
- migdały
- 1/2 łyżeczki sody
- 30 dag mąki
kruche ciasteczka z migdałami Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Kruche ciasteczka migdałowe powstają z połączenia margaryny, cukru, przesianej mąki i sody w celu uzyskania gładkiego kremu przed wyrabianiem ciasta. Z cienkiego ciasta wycinamy ciasteczka i układamy na lekko natłuszczonej blasze. Przykryj smakołyki migdałami i delikatnie wciśnij je do odtwarzacza. Staraj się nie posypywać ciasta mąką. Zamiast tego lekko posyp mąką wałek do ciasta i stolnicę. Rozgrzej kuchenkę do 180-190 stopni i zasilaj smakołyki, aż zapierają dech w piersiach. Po upieczeniu ostrożnie wyjmij smakołyki z formy i pozwól im ostygnąć. Przysmaki są nadal wyjątkowo wrażliwe i staną się chrupiące, gdy ostygną.
Dodaj komentarz