Przepis na Kruche ciasteczka orkiszowe

kruche ciasteczka orkiszowe – składniki:

  • 3 szklanki maki orkiszowej razowej(lub pszennej razowej)
  • 2 jajka
  • olejek waniliowy(wedlug uznania)
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • 200-225 g masla
  • ok.1 szklanki ciemnego brazowego cukrru
  • 1 lyzeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 100 g gorzkiej czekolady badz gorzkich goszkow czekoladowych(ilosc czekolady mozna zmniejszyc)

kruche ciasteczka orkiszowe Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: ciasteczka z orzechami i czekoladą

Nowe smakołyki orkiszowe Wśród moich głównych smakołyków. Najlepszy smak pojawia się po kilku dniach. Mają orzechowy smak dzięki zawartości mąki orkiszowej. Pyszne. Całkowicie skonsoliduj każde mocowanie, aby uformować kulę. Wstawić do lodówki na około 60 minut. Po tym czasie odciąć małe kawałki i uformować kulki wielkości pekana (można zrobić nieco skromniej). Użyj łyżki lub dłoni, aby wygładzić mieszaninę na blasze do pieczenia. Wtedy będą lepsze) Intensywność przez około 15 minut w temperaturze 175 stopni Celsjusza. Wykorzystałam przepis z bloga Moje torty, ale wprowadziłam małe poprawki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *