Przepis na Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną

kruche babeczki z truskawkami – lista składników:

  • pszennej
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • szczypta soli
  • 2 łyzki cukru pudru
  • 120 g masła
  • cukrowe kuleczki do ozdoby
  • pszennej
  • 50 g mąki
  • 1 żółtko
  • 150 g mąki
  • ok 30 sztuk małych truskawek
  • 200 g śmietany

kruche babeczki z truskawkami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Kruche ciastka z truskawkami i śmietaną są robione z mąki i odrobiny soli. Drobno posiekaj i dodaj pastę. Następnie szybko wmieszaj do ciasta żółtko i cukier puder. Z ciasta uformować kulę i schłodzić przez około godzinę w lodówce. Piec przez 12 minut w temperaturze 190°F po dokładnym wyłożeniu foremek przygotowanym ciastem. Wyjmij je z foremek, gdy ostygną. Umyj truskawki i przekrój je w poprzek na pół. Uporządkuj części truskawek na babeczkach. Śmietankę ubić z dwiema łyżkami cukru pudru. Wymieszany krem posłuży do wypełnienia truskawkowego prysznica. Użyj kolorowych kulek cukru jako dekoracji.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *