przychodzę do was z rewelacyjnym przepisem na pyszne babeczki kruche z serowym nadzieniem, z borówkami i lukrem. Są przepyszne, szczerze to stały się moimi ulubionymi babeczkami. Gorąco Wam je polecam
kruche babeczki z serem – lista składników:
- -1 jajko -200g masła lub margaryny
- NADZIENIE SEROWE -750 sera białego półtłustego -3 jajka
- -2 łyżki śmietany kwaśnej 12 lub 18%
- DODATKOWO -trochę mrożonych borówek
- -3/4 szkl cukru -1 łyżka cukru waniliowego
- -1 budyń śmietankowy bez cukru 40g -150g masła lub margaryny
- CIASTO -2 szklanki mąki pszennej tortowej (szklanka 250ml) -1 łyżeczka proszku do pieczenia
- LUKIER -sok z połowy cytryny -cukier puder
kruche babeczki z serem Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura
Połącz mocowania jako jedno i umieść kombinację w lodówce na 30 minut. 2 Następnie lekko posmaruj ciasto odrobiną tłuszczu i wciśnij do foremek. 3 MASA SEROWA Ser drobno posiekać. Utrzyj cukier, cukier waniliowy i żółtka jajek z margaryną o temperaturze pokojowej (białka ubić na pianę). Stopniowo dodawać do masy zmielony ser. Wszystko dobrze połączyć. Dodaj budyń w proszku. Dodajemy niewielką ilość mleka, jeśli masa jest bardzo gęsta (często zależy to od sera). Usztywnione białka jaj powinny być teraz obecne w mieszance serowej. Delikatnie połącz wszystko. Masę cheddar można dodać do wyłożonych przez gracza foremek za pomocą rękawa cukierniczego, aby nadać babeczkom ładny wygląd. Umieść kilka jagód na wierzchu każdej babeczki. 4 Babeczki pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Aby babeczki nie wypaliły się, pod koniec pieczenia włączyłam tylko grzanie górne. 5 Pozwól babeczkom ostygnąć przed delikatnym polaniem lukrem; Produkujemy sznurki. Zamrażarka jest tam, gdzie jest przechowywana.
Dodaj komentarz