Przepis na Kruche babeczki z lemon curd

Aksamitny krem lemon card ukryty w kruchych babeczkach. Babeczki dzięki kremowi nie są słodkie , takie w sam raz .

babeczki z lemon curd – składniki:

  • cukier puder 50 gram
  • lemon curd 1 szklanka
  • cukier puder
  • babeczki :
  • 1 żółtko
  • oraz:
  • mąka pszenna 200 gram
  • Przepis na około 12 babeczek.
  • mąka ziemniaczana 50 gram
  • masło 200 gram

babeczki z lemon curd Jak zrobić:

Zobacz również: babeczki jogurtowe ze śliwkami

1. Przesiej mąkę i cukier na małe kawałki. Dodać żółtko i natrzeć plecy odtwarzacza. Umieścić w pojemniku na lód na 60 minut i przykryć folią. 2. Szklanką zrobić kółko, napełnić je ciastem, napełnić lemon curdem i przykryć drugim talerzem mieszanki po dokładnym oprószeniu chłodnej masy mąką. Podgrzewać przez 15 minut w temperaturze 190 stopni. Bezpośrednio po upieczeniu posypać cukrem pudrem i ponczem cytrynowym. 3. Ser: W rondelku ubij dwa jajka z dwoma żółtkami i 3/4 szklanki cukru. Włącz palnik i powoli miksując, po około 5 minutach dodaj 2 łyżki margaryny i sok z 2 cytryn. Krem należy gotować, aż będzie gęsty.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *