Przepis na Kruche babeczki z jagodami i bitą śmietaną

Buraczane babeczki z polewą to prosty przepis na deser, który zaskoczy swoim wyjątkowym smakiem! Bardzo dobre kruche babeczki z bakaliowym nadzieniem . Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam
kruche babeczki z czekoladą
. Tego typu wypieki można często kupić w cukierni, z nadzieniem czekoladowym albo kajmakowym, latem za to takie babeczki najlepiej smakują z budyniem i owocami. Dzisiaj jednak pozostanę przy wersji czekoladowej. Babeczki są kruche, wypełnione odrobiną dżemu oraz musem czekoladowym, a z wierzchu ozdobione orzeszkiem.
Kruche babeczki z czekoladą
to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi. W zależności od upodobań możecie przygotować babeczki bardziej słodkie lub mniej (wykorzystując czekoladę deserową). Jeśli macie ochotę, to babeczki możecie również udekorować owocami, tak jak
tartę z malinami
. Smacznego. Bardzo dobre
kruche babeczki z bakaliowym nadzieniem
. Nadzienie jest chrupiące, nie miękkie. Raczej do popijania ze szklanką mleka lub herbaty, nie za słodkie, takie w sam raz.
Babeczki bakaliowe
zrobicie bez problemu, ciasto jest bardzo proste w obróbce. Babeczki są kruchutkie, nie zapadają się podczas pieczenia itd. Możecie też napełnić je masą makową. Polecam. A prócz babeczek, z tego ciasta można zrobić
ciasteczka na choinkę
lub
spiralki makowe
. Zrobiłam je przy okazji tarty z bakaliami – wykorzystałam resztki ciasta i upiekłam takie właśnie kruche babeczki z bakaliami . Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam kruche babeczki z czekoladą . Kruche babeczki z czekoladą to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi.
Bardzo kruche tartaletki połączone z jagodami i masą śmietankową.

Składniki na kruche babeczki z:

  • Ciasto:
  • 150 g masła
  • Mus jagodowy:
  • 250 g jagód
  • 1 żółtko
  • 1 opakowanie śnieżki
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 łyżka mleka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • Bita śmietana:
  • 330 ml śmietany 30%

kruche babeczki z Jak zrobić:

Zobacz również: kruche ciasteczka serowe

1. Ze składników mieszanki uformować jednorodną masę i włożyć do pojemnika na lód na 60 minut. Po tym czasie przekładamy do wysmarowanych margaryną foremek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. myślimy o. Galaretkę wymieszaj z 250 mililitrami wody do jej rozpuszczenia. Daj mu trochę czasu na relaks. Wymieszaj jagody, zostawiając trochę do udekorowania babeczek, wlej dżem i odstaw do ostygnięcia. Ubij śmietankę śnieżką na puszystą masę. Przejdź do igły. Po ostygnięciu babeczek rozsmarować na nich mus jagodowy i ubić bitą śmietanę. Rozświetl obfitymi jagodami i odstaw do całkowitego ostygnięcia.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *