Przepis na korzenne muffinki z owocami

szybkie i pyszne muffinki idealne na początek aktywnego dnia

korzenne muffinki – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • garść rodzynek
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • 3 łyżki płatków ryżowych
  • 120 ml mleka
  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 180 g mąki pszennej tortowej
  • 1 jajo
  • przyprawy korzenne /u mnie imbir, gałka muszkatołowa, kardamon, cynamon/
  • 50 ml oleju rzepakowego
  • 4 śliwki
  • 60 g cukru
  • 2 małe gruszki

korzenne muffinki Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Ustawiłem temperaturę brojlera na 180 stopni Celsjusza. Foremki do babeczek są tym, czego używam do wyłożenia formy na babeczki. Posyp rodzynki nad bulgoczącą wodą. Obierz, usuń nasiona i posiekaj gruszki. Utrzeć i pokroić śliwki. Całkowicie zalewam sokiem z cytryny i mieszam. W misce mieszam przesianą mąkę, cukier, aromaty, proszek do pieczenia i kawałki. Mieszam się, aby dołączyć. Połącz mleko, olej i jajko w alternatywnej misce. Po utrwaleniu mokrych mocowań, na chwilę wymieszaj suche mocowania łyżką. Połącz gruszki i śliwki z rodzynkami. Mieszaj krótko, aby hitter całkowicie zakrył naturalny produkt. Masę wykorzystałam do podgrzania babeczek. Piecz przez około trzydzieści minut.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *