Przepis na Korzenne babeczki z pomarańczowym kremem

korzenne babeczki – składniki:

  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 4 żółtka
  • 15 dag masła
  • 1 przyprawa do pierników
  • 400 ml mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 dag mąki
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka miodu
  • Krem pomarańczowy
  • 1 łyżka mąki
  • 15 dag cukru pudru
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1/2 łyżeczki aromatu pomarańczowego
  • 1 łyżeczka otartej skórki z pomarańczy
  • pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 150 ml śmietany
  • 3 łyżeczki żelatyny

korzenne babeczki Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z kremem pomarańczowo-pomarańczowym: Wymieszaj zimne masło, mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i dokładnie posiekaj w misce. Następnie natychmiast zmień mieszankę, dodając aromat piernika, żółtka, śmietanę i miód. Przechowywać w lodówce przez 30 minut z folią na wierzchu. Wystudzonym ciastem wyłożyć przygotowane foremki na babeczki na grubość 1/2 cm. Umieść na blasze do pieczenia w nagrzanym piecu. Podgrzewać do 180 stopni przez około 15 minut. Wyjąć z foremek po ostygnięciu. Ustaw krem. Mleko najlepiej zagotować do 300 mililitrów. Zmieszaj budyń w proszku, żółtka i mąkę z pozostałym zimnym mlekiem. Budyń ugotować, dodać pasek pomarańczy, wymieszać i schłodzić zalewając bulgoczące mleko. Dodać zimny budyń, zapach i połamaną żelatynę, jednocześnie ubijając śmietankę i cukier puder, aż powstanie sztywna piana. Umieść upieczone na zimno babeczki w lodówce, aby stężały, gdy zostaną wypełnione kremem i udekorowane według uznania.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *