Przepis na Kolorowe babeczki agusi

kolorowe babeczki – składniki:

  • kakao
  • margaryna
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier 3/4 szklanki
  • jajka
  • cukier waniliowy 1 opak
  • mąka
  • mleko

kolorowe babeczki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kluczowymi składnikami genialnych babeczek agusi są marcepan, cukier i dodatki do masy cukrowej. W garnku stale mieszaj mleko, margarynę, cukier, cukier waniliowy i kakao, aż się rozpuści na małym ogniu. Spokojnie. Dodając mąkę tortową, proszek do pieczenia i roztrzepane jajka, można miksować na gładką, jednolitą masę. Wypełnij papilotki lub foremki do babeczek i podgrzewaj przez 30 do 40 minut w temperaturze 180 do 190 stopni Celsjusza w gorącym grillu. Po tym czasie babeczki powinny ostygnąć. Rozłóż polewę czekoladową na babeczkach zgodnie z łożyskami opakowania. Przygotowane lub wycięte dekoracje można ułożyć za pomocą masy marcepanowej.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *