Muffinki bez dodatku cukru – słodzone daktylami. Mają fajny skład i są przepyszne!
muffinki bez cukru – składniki:
- Pasta daktylowa – 130g
- Proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
- Kokos wiórki – 1/2 szklanki
- Mąka pszenna – 3/4 szklanki
- Płatki migdałowe – 2 łyżki + do posypania
- Olej – 1/4 szklanki
- Jajko – 1szt
- Jogurt naturalny – 1/2 szklanki
muffinki bez cukru Jak zrobić:
A może spodoba Ci się także: ciasteczka orzechowe
około 15 ciastek o średnicy 6 cm daje jedną porcję. Z drugiej strony porwij masę daktylową na skromniejsze kawałki. Za pomocą łyżki lub dłoni połącz składniki. Przed napełnieniem formy umocowanej papierowymi kubeczkami (do około 3/4 poziomu) posypać kroplami migdałów. Przygotuj na 25 minut w 180 stopniach. Zwracamy uwagę na brief. Smakołyki najlepiej smakują następnego dnia.
Dodaj komentarz