Zapraszam na babeczki kokosowe. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem cukru kokosowego i wiórków kokosowych oraz żurawiny. Słodzone ksylitolem. Polecam.
Składniki na kokosowe babeczki:
- 2 łyżki oleju
- 1 szkl mąki pszennej
- 1 op cukru kokosowego ( 15 g )
- 2 garście suszonej żurawiny
- 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
- 1 jajko
- silikonowe foremki
- 3 łyżki ksylitolu
- 7 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego
kokosowe babeczki Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
1. Połącz cukier kokosowy, olej, jogurt i jajko w misce. Dodać ksylitol, proszek do pieczenia, przesianą mąkę i wiórki kokosowe. Do masy dodać suszoną żurawinę. Przelej mieszankę do silikonowych foremek. Przygotuj na 30 do 35 minut w temperaturze 200 stopni w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz