Przepis na Kokosowe babeczki z suszoną żurawiną

Zapraszam na babeczki kokosowe. Przygotowane na jogurcie z dodatkiem cukru kokosowego i wiórków kokosowych oraz żurawiny. Słodzone ksylitolem. Polecam.

Składniki na kokosowe babeczki:

  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 1 op cukru kokosowego ( 15 g )
  • 2 garście suszonej żurawiny
  • 1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • silikonowe foremki
  • 3 łyżki ksylitolu
  • 7 łyżek z czubkiem jogurtu naturalnego

kokosowe babeczki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Połącz cukier kokosowy, olej, jogurt i jajko w misce. Dodać ksylitol, proszek do pieczenia, przesianą mąkę i wiórki kokosowe. Do masy dodać suszoną żurawinę. Przelej mieszankę do silikonowych foremek. Przygotuj na 30 do 35 minut w temperaturze 200 stopni w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *