Przepis na Jogurtowe muffinki z porzeczkami

muffinki z porzeczkami – lista składników:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 6 łyżeczek bułki
  • 50 g margaryny
  • 1 jajko
  • 2 szklanki maki pszennej
  • 12 łyżeczek mieszanki bakaliowej
  • 1 kubeczek plastykowy czerwonych porzeczek
  • szczypta soli
  • 330 ml jogurtu
  • 1/2 szklanki cukru
  • tartej
  • cukier puder do posypania
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej

muffinki z porzeczkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny przepis

Herbatniki jogurtowe z porzeczkami W misce wymieszaj mąkę, cukier, pop do pieczenia, proszek do pieczenia i odrobinę soli. Rozbij 50 gramów margaryny w garnku, dodaj jedno jajko i całą wiązkę jogurtu i mieszaj w pośpiechu, aż łączniki zostaną całkowicie połączone. Włącz robota kuchennego, aby szybko i dokładnie połączyć mieszankę w misce z sypkimi produktami. Silikonową strukturę posmaruj łyżką margaryny i posyp bułką tartą. Dużą łyżką wlałam ciasto, dodałam rodzynki, przykryłam drugą łyżką ciasta, a następnie posypałam mieszanką suszonych owoców i orzechów. Powinien mieć około 3/4 wysokości.) Gotuj przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni w nagrzanym piekarniku. Przed wyjęciem muffinek lepiej sprawdzić, czy się upiekły. Zaraz po wystygnięciu posypałam je odrobiną cukru pudru i udekorowałam świeżymi porzeczkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *