Przepis na Jednorożcowe babeczki w wafelkach lodowych

Zamiast cały czas używać zwykłych papilotek do pieczenia muffinek można pokusić się o zastąpienie ich wafelkami do lodów. Takie rozwiązanie na pewno jest ciekawsze i smaczne.

babeczki w wafelkach lodowych – składniki:

  • – wafelki do lodów
  • – 10 dag margaryny Kasi
  • dodatkowo:
  • – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • – 2 jajka
  • – barwniki spożywcze: żółty, różowy, niebieski
  • – 0,5 szklanki cukru
  • – 125 ml mleka
  • – bita śmietana typu Śnieżka
  • – 1 szklanka mąki tortowej
  • – różowy barwnik spożywczy
  • – gwiazdki cukrowe

babeczki w wafelkach lodowych Przygotowanie:

Zobacz także: ciasteczka z bananem i masłem orzechowym

1. Umieść zamrożone kremy na blasze wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. 2. Dlatego ubij margarynę z cukrem na gładką masę. Po dłuższym miksowaniu dodawać po jednym jajku. 3. Dodaje się proszek do pieczenia. Następnie ciągle dodawaj mąkę cały czas miksując masę. 4. Podziel ciasto na trzy części. Jeden powinien być dość większy i dodajemy do niego różowy ton. Żółty jest dodawany do trzeciego, a niebieski do następnego. 5. Następnie z ciasta uformowano wafle. Najpierw dajemy ciasto różowe, potem niebieskie, ostatecznie żółte. Napełnij wafle do maksymalnej pojemności 3/4. 6. W temperaturze 170 stopni piec babeczki przez około 25 minut. 7. Przygotuj bitą śmietanę, ufając, że babeczki ostygną. Śnieżkę ubić z mlekiem na puszystą masę. Następnie w tym momencie dodaj różowy odcień. 8. Przenieś bitą śmietanę do podgrzanego porządnego worka. 9. Do ulepszenia babeczek można wykorzystać słodki rękaw sklepowy. Babeczki powinny mieć dodane gwiazdki. 10. Gotowe! Miłej kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *