Przepis na Jak zrobić naleśniki w ekspresowym tempie? Poznaj genialny trik!

Bardzo polubiliśmy dania z mąki razowej. Zarówno wypieki na słodko, jak też
naleśniki razowe
. Jedzenie przygotowane z razowej mąki syci bardziej i jest zdrowsze (radzę przeczytać o
razowcach
). Jeśli dopiero zaczynacie przygodę z jedzeniem na bazie mąki z pełnego przemiału, to polecam Wam na początku wymieszać taką mąkę pół na pół z mąką niższego typu (np. zwykłą pszenną jasną czy chlebową). W ten sposób łatwiej przyzwyczaicie domowników do nowych, troszkę bardziej wytrawnych smaków.
Ważne jest też nadzienie. Na początek polecam coś słodkiego, świetnie do
naleśników razowych
pasuje masło orzechowe, a także
dżem z czarnej porzeczki
. Mi smakują też z
duszonymi jabłkami
, a także słodkim
dżemem truskawkowym
. Zachęcam Was do przygotowania, jak je polubicie, to nie będziecie już robić zwykłych. 🙂 Zarówno wypieki na słodko, jak też naleśniki razowe . 🙂 Dzisiaj na obiad podałam ruskie naleśniki z grzybkami i sosem grzybowym. Razem z mężem jesteśmy wielkimi fanami wszelkich pierogów, a już w szczególności ruskich dlatego zamiast tym razem zagniatać, wałkować i gotować pierogi ruskie postanowiłam przygotować ich jakby uproszczoną wersję która jest równie pyszna i można ją dowolnie modyfikować. Ruskie naleśniki to nic innego jak farsz z pierogów zamknięty w naleśniku. Ruskie naleśniki to nic innego jak farsz z pierogów zamknięty w naleśniku. W lasach jest teraz wysyp grzybów, więc dlaczego miałabym z tego nie skorzystać? 🙂 Dzisiaj na obiad podałam ruskie naleśniki z grzybkami i sosem grzybowym. Jak zrobić naleśniki z odżywką białkową?
Jak przygotować ciasto na naleśniki bez użycia miksera, tak aby uniknąć grudek i przypalania podczas smażenia? Skorzystajcie z naszego przepisu. Gwarantujemy, że nie pożałujecie!

Składniki na zrobić naleśniki:

  • łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 300 ml mleka
  • 150 g mąki
  • 1,5 l butelka po wodzie mineralnej

zrobić naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1 Znajdź wszystkie dekoracje w komorze, korzystając z kanału. Po rozpoczęciu z mlekiem dodajemy: mąkę, cukier, olej i cukier. Mocno potrząśnij butelką, aby się zamknęła, gdy ciasto osiągnie jednolitą konsystencję. 2 Smaż naleśniki w nieprzywierającym pojemniku pokrytym teflonem. Przy zamówieniu dajemy możliwość dodania dodatków. Podawane z dżemem i cukrem pudrem lub sosem owocowo-czekoladowym są wyśmienite.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *