Przepis na Jabłkowe naleśniki

jabłkowe naleśniki – składniki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 kg jabłek
  • 1 łyżeczki cynamonu
  • 1 szklanka mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • Szczypta soli
  • 1 łyżeczka imbiru

jabłkowe naleśniki Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Ciasteczka jabłkowe są przygotowywane z mieszanki mąki, zboża, mleka, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, odrobiny soli i mąki. Na gorącej patelni z odrobiną oleju smażymy nelniki. Jabłka nacieramy cukrem i 1 łyżką cynamonu na grubym teraku z buraków przed ich obieraniem. Później usmaż je na patelni. Umieść jabłkowy farsz na wierzchu każdego smażonego placka i zwiń go w nim. Od tego momentu przenieś gorące bułeczki do naczynia bezpiecznego w kuchence. Dodaj kilka kawałków pasty na wierzch i posyp jedną łyżeczką imbiru i jedną łyżką cynamonu. Gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać gorące – najlepiej smakują z gałką mrożonego jogurtu


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *