jabłkowe naleśniki – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 łyżka masła
- 1 kg jabłek
- 1 łyżeczki cynamonu
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki otrębów pszennych
- Szczypta soli
- 1 łyżeczka imbiru
jabłkowe naleśniki Przygotowanie:
A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis
Ciasteczka jabłkowe są przygotowywane z mieszanki mąki, zboża, mleka, jajek, proszku do pieczenia, cukru waniliowego, odrobiny soli i mąki. Na gorącej patelni z odrobiną oleju smażymy nelniki. Jabłka nacieramy cukrem i 1 łyżką cynamonu na grubym teraku z buraków przed ich obieraniem. Później usmaż je na patelni. Umieść jabłkowy farsz na wierzchu każdego smażonego placka i zwiń go w nim. Od tego momentu przenieś gorące bułeczki do naczynia bezpiecznego w kuchence. Dodaj kilka kawałków pasty na wierzch i posyp jedną łyżeczką imbiru i jedną łyżką cynamonu. Gotuj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać gorące – najlepiej smakują z gałką mrożonego jogurtu
Dodaj komentarz