Przepis na Jabłkowe muffinki z kruszonką

muffinki z kruszonką – lista składników:

  • kruszonkę: 1/4 kostki schłodzonego masła 1/2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru ,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • pszennej
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 szklanki startych jabłek
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli, gałki
  • muszkatołowej

muffinki z kruszonką Przygotowanie:

Zobacz również: inny przepis

Herbatniki jabłkowe z rozpadem W blenderze zmiksuj wszystkie jajka, cukier i olej, aż będą jasne i puszyste. Delikatnie wymieszaj łyżką jabłka, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy przed włożeniem ich do foremek na muffiny. Kruszonka powinna zawierać: Cukier i masło siekam nożem. Wsypuję mąkę i rozcieram między palcami, aż będzie widać próchnicę – mogą być większe, mniej widoczne kawałki. Na muffiny obficie posypać kruszonką. Przygotować około 25 minut w 190 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *