muffinki z kruszonką – lista składników:
- kruszonkę: 1/4 kostki schłodzonego masła 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru ,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- pszennej
- 1/2 szklanki oleju,
- 2 szklanki startych jabłek
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli, gałki
- muszkatołowej
muffinki z kruszonką Przygotowanie:
Zobacz również: inny przepis
Herbatniki jabłkowe z rozpadem W blenderze zmiksuj wszystkie jajka, cukier i olej, aż będą jasne i puszyste. Delikatnie wymieszaj łyżką jabłka, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy przed włożeniem ich do foremek na muffiny. Kruszonka powinna zawierać: Cukier i masło siekam nożem. Wsypuję mąkę i rozcieram między palcami, aż będzie widać próchnicę – mogą być większe, mniej widoczne kawałki. Na muffiny obficie posypać kruszonką. Przygotować około 25 minut w 190 stopniach.
Dodaj komentarz