Przepis na Gofry z kakao

gofry z kakao – składniki:

  • 400 ml mleka
  • 30 dag mąki
  • 5 dag stopionego masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki kakao

gofry z kakao Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura

Wafle kakaowo-waflowe: Połącz mąkę, kakao i proszek do pieczenia w dużej misce. Najlepiej za pomocą blendera ręcznego ubić mleko i żółtka przed dodaniem płynnego tłuszczu. Połącz ubite białka i gładkie ciasto. Rozgrzać i lekko naoliwić gofrownicę przed opiekaniem pierwszych gofrów. Następnie, używając kawałka pałkarza na raz, podsmaż twarde gofry. Powinny być umieszczone gdzieś pomiędzy sieciami grilla, jak mikrofala, aby szybko ostygły po wyjęciu z gofrownicy. Serwujemy każdego, kto uwielbia jogurt orzechowy i cukier puder, który podałam.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *