Przepis na Gofry z dodatkami

gofry z dodatkami – lista składników:

  • 1 szklanka mleka
  • 400 g śmietanki 30%
  • szczypta soli
  • orzechy
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/4 szklanki wody
  • cukier waniliowy
  • dżemy/konfitury z dowolnych owoców (z czarnej porzeczki
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • puszka brzoskwiń (lub innych owoców z puszki lub świeżych, np. bananów, kiwi
  • pszennej
  • 2 szklanki mąki
  • cukier puder
  • 100 g śmietanki 30%
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • płaska łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • Dodatki:
  • włoskie
  • Polewa czekoladowa:
  • Ciasto:
  • 2 jajka

gofry z dodatkami Przygotowanie

Zobacz również: naleśniki z kurczakiem i sosem czosnkowym
naleśniki po meksykańsku z sosem czosnkowym
naleśniki z sosem czosnkowym

Ciasto na gofry z dodatkami: Dodać mleko, wodę, olej i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem po ubiciu żółtek z cukrem. Wszystko jest połączone. Podczas ubijania białek dopraw je solą, a następnie stopniowo wmieszaj do masy żółtkowej. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką. Na jedną czwartą z 60 minut wychodzimy. Przygotuj się, aż będzie genialny, opróżniając kawałki odtwarzacza do naoliwionej, gorącej gofrownicy. Polewamy czekoladą: Zmniejsz intensywność na patelni do średniej, dodaj espresso i połamane czekoladki, a następnie zintensyfikuj krem. Mieszaj, aż powstanie glazura. Dodatki: Schłodzoną śmietankę z dwiema łyżeczkami cukru pudru ubić mikserem na sztywną pianę. Pokrój brzoskwinie w trójwymiarowe kształty, wyjmując je z puszki. Orzechy należy pokroić na mniejsze kawałki. Podgrzane gofry ułóż na dużym talerzu i podawaj w porcjach: bita śmietana, dżem, naturalny produkt, orzechy, cukier puder i dodatek czekoladowy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *