gofry z bitą śmietaną i owocami – składniki:
- szczypta soli
- 0,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- Bita śmietana
- 250 gram borówek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 250 gram malin
- cukier waniliowy
- listki mięty
- Gofry:
- 3/4 szklanki mleka
- 0,5 szklanki oleju
- cukier waniliowy
- pszennej
- 2 śmietan
- 2 szklanki mąki
- Dodatkowo:
- 4 łyżeczki cukru pudru
- 1 szklanka wody gazowanej
- 0,5 litra śmietany
gofry z bitą śmietaną i owocami Przygotowanie
A może spodoba Ci się także: inna receptura
misce połącz mąkę, żółtka jaj, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, mleko, wodę gazowaną i olej, aby zrobić gofry z bitą śmietaną i zwykłym jedzeniem. Używając blendera, połącz to wszystko, aż będzie gładkie. Oczekuje się, że mieszanina odpocznie przez dziesięć minut. Opróżnij trochę odtwarzacza do rozgrzanej gofrownicy, przykryj olejem i gotuj, aż obie strony będą błyszcząco brązowe. Usmażone gofry układamy na metalowej kratce. Śmietanę ubić na sztywną pianę, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować z kremem-fixem, dodać do ubitej śmietany, zmiksować. Jagody i maliny umyć i osuszyć. Listków mięty należy użyć jako dekoracji, a owoce ułożyć na wierzchu gofrów.
Dodaj komentarz