Przepis na Gofry z bananami i syropem klonowym

Tak podane gofry smakują wyśmienicie 🙂 Doskonała alternatywa dla podania gofrów z bitą śmietaną i owocami, polecam 🙂

gofry z bananami – składniki:

  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego                                          
  • ponadto: 4 łyżki masła
  • gofry: 3 szklanki mąki
  • pół szklanki oleju
  • 2,5 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 dorzałe banany
  • 150 ml syropu klonowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

gofry z bananami Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. Gofry: Połącz cukier z żółtkami, aż będą gładkie i miękkie. Oprócz mleka i oleju do żółtek na przemian dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Następnie delikatnie połącz mocowania, ubijając białka z odrobiną soli na sztywną pianę. Gofry powinny być przygotowane do perfekcji w gorącej gofrownicy przez trzy do czterech minut z każdej strony. Kołek na kratkę. 2. W garnku zmiękczyć margarynę i dodać syrop klonowy. Przed dodaniem obranych i pokrojonych w plastry bananów, gotuj cynamon i wanilię przez jedną do dwóch minut. Z syropem dusić przez chwilę. Gofry podawaj z bananami i syropem klonowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *